Πάργα

Η πόλη της Πάργας φημισμένη για το ιδιαίτερο ύφος και ως ένας ιδανικός ταξιδιωτικός προορισμός, είναι παραδοσιακός οικισμός χτισμένος αμφιθεατρικά και χρήζει σπάνιας ομορφιάς. Η πόλη είναι χτισμένη στις παρυφές του Ενετικού κάστρου και είναι επηρεασμένη από την Επτανησιακή αρχιτεκτονική.

Η θέα από το ύψωμα του κάστρου προς το πέλαγος και τους πανέμορφους κολπίσκους και το κατάφυτο νησάκι της Παναγιάς κόβει την ανάσα. Λιθόστρωτα σοκάκια, παραδοσιακά «καντούνια», ολάνθιστες γειτονιές και παραδοσιακές ταβέρνες προσθέτουν μαγευτικές αισθησιακές πινελιές στο ειδυλλιακό τοπίο της Πάργας. Ο χαρακτήρας της πόλης είναι ζωντανός και σύγχρονος με έντονα στοιχεία από το παρελθόν να ενσωματώνονται αρμονικά. Η διασκέδαση στην πόλη ξεκινάει από το πρωί με περιηγήσεις, περιπάτους, εξερευνήσεις και συνεχίζεται έως το βράδυ. Ιδιαίτερα όμορφη και ειδυλλιακή είναι η βόλτα με βάρκα σε όλες τις παραλίες.

Γεωγραφικά η πόλη «κοιτάζει» το Ιόνιο πέλαγος και βρίσκεται 68 χλμ. βορειοδυτικά της Πρέβεζας και 50 χλμ. νοτιοανατολικά της Ηγουμενίτσας. Kοντά της είναι ο Αχέροντας ποταμός και απέναντι της έχει τους Παξούς και Αντίπαξους.